Bakning inför Torscup: Muffins
Lör 30 aug, 08:30-12:00
Lämnas på Siljansvallen på matchdag
Samling: 08:30Hej,
För att vi ska kunna få in pengar från arrangemanget önskar vi hjälp med bakning som vi kommer sälja under Torscupen. Ber om ursäkt att detta kommer lite sent. Välj gärna ett recept genom att tacka ja på det ni önskar baka. Ta sedan med det till sammandraget och lämna i vårt tält. Det kommer därför tre kallelser med olika recept, vi har satt begränsning på max 6st på varje.
Tack på förhand!
Mvh
Tränarna
MUFFINS (ca 12 st)
Ingredienser:
• 100 g smör
• 2 ägg
• 2 dl strösocker
• 1 tsk vaniljsocker
• 2 tsk bakpulver
• 4 dl vetemjöl
• 1 dl mjölk
• (valfritt: 2 dl bär, hackad choklad eller annat att blanda i)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret och låt det svalna lite.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
5. Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken i äggsmeten.
6. Rör sist ner smöret.
7. Fördela smeten i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt).
8. Grädda mitt i ugnen ca 12–15 minuter tills de fått fin färg.
Tips:
• Vänd ner bär i smeten (blåbär, hallon, jordgubbar) för saftiga bärmuffins.
• Tillsätt kakao (ca 3 msk) och 50 g hackad choklad för chokladmuffins.
För att vi ska kunna få in pengar från arrangemanget önskar vi hjälp med bakning som vi kommer sälja under Torscupen. Ber om ursäkt att detta kommer lite sent. Välj gärna ett recept genom att tacka ja på det ni önskar baka. Ta sedan med det till sammandraget och lämna i vårt tält. Det kommer därför tre kallelser med olika recept, vi har satt begränsning på max 6st på varje.
Tack på förhand!
Mvh
Tränarna
MUFFINS (ca 12 st)
Ingredienser:
• 100 g smör
• 2 ägg
• 2 dl strösocker
• 1 tsk vaniljsocker
• 2 tsk bakpulver
• 4 dl vetemjöl
• 1 dl mjölk
• (valfritt: 2 dl bär, hackad choklad eller annat att blanda i)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret och låt det svalna lite.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
5. Rör ner mjölblandningen växelvis med mjölken i äggsmeten.
6. Rör sist ner smöret.
7. Fördela smeten i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt).
8. Grädda mitt i ugnen ca 12–15 minuter tills de fått fin färg.
Tips:
• Vänd ner bär i smeten (blåbär, hallon, jordgubbar) för saftiga bärmuffins.
• Tillsätt kakao (ca 3 msk) och 50 g hackad choklad för chokladmuffins.
Endast kallade kan anmäla sig till aktiviteten. 40 personer är kallade.
Logga in här
Logga in här